Λουίζα Βογιατζή

User Rating: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive
 

Είμαι ψυχολόγος και πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζομαι ατομικά με ενηλίκους, με ζευγάρια, εφήβους, παιδιά και τους γονείς τους. Αυτό που μου αρέσει στη δουλειά μου είναι το να μπορώ να συνοδεύσω και να στηρίξω έναν άνθρωπο –ή ένα ζευγάρι-στο να βρει, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που υπάρχει μέσα του, τρόπους όχι μόνο να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες και τα προβλήματα αλλά και να μπορεί να βρίσκει χαρά και νόημα στη ζωή του.

Η πορεία μου ως τώρα

Τελείωσα τις σπουδές μου στην Ψυχολογία (1989) στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου της Γερμανίας. Εκεί με κέρδισε η προσωποκεντρική προσέγγιση (Person Centered Approach) λόγω της βαθιά ανθρωπιστικής της οπτικής στην ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική.

Αρχικά –στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους των σπουδών μου και της πτυχιακής μου εργασίας-εκπαιδεύτηκα και ασχολήθηκα με την παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία (Child Centered Play Therapy) και αφού αποφοίτησα δούλεψα ως θεραπεύτρια για παιδιά και εφήβους (Play Therapy) σε Ιδρύματα της Υπηρεσίας Νεότητας της Κάτω Σαξωνίας. Παράλληλα εργαζόμουν ως Επιμελήτρια, υπεύθυνη των Προγραμμάτων Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών, στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Εκπαιδεύτηκα στο Ψυχόδραμα κατά Moreno στο Psychodrama Institut Ella Mae Sharon, στο Αμβούργο και την Κολωνία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκα με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία όμως εξακολουθούσαν να είναι τα πεδία που με ενδιέφεραν περισσότερο κι έτσι ξεκίνησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση στην Αθήνα, υπαγόμενο στο University of Strathclyde, Glaskow, από όπου έλαβα το Postgraduate Diploma in Person Centered Counseling.

Συμμετείχα σε ψυχοεκπαιδευτικές Ομάδες Γονέων και Ομάδες παιδιών σε Δήμους και σχολεία σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας.

Συνεργάστηκα για πολλά έτη με το περιοδικό Vita ως υπεύθυνη για τα θέματα ψυχολογίας και κατά περιόδους δημοσίευσα άρθρα πάντα σχετικά με την ψυχολογία και σε πολλά άλλα έντυπα και sites.

Συνεργάστηκα σε εθελοντική βάση με το Σωματείο Γονιμότητας Magna Mater

Επειδή συχνά απευθύνονται σε μένα ζευγάρια ζητώντας βοήθεια για προβλήματα της σχέσης τους, θεώρησα αναγκαίο να αποκτήσω περισσότερες δεξιότητες στην θεραπεία ζευγαριών ώστε να μπορώ να τους παράσχω πιο στοχευμένη στήριξη.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησα- και ολοκλήρωσα- την εκπαίδευση μου στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους EFT –ίσως την περισσότερο αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική σύγχρονη μέθοδο θεραπείας ζεύγους-από το Greek EFT Network (σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ποιότητας Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας ICEEFT).

Το 2015 έλαβα το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Από το 2004 εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο θεραπευτικά και συμβουλευτικά .

Έχω τρία ενήλικα –πλέον-παιδιά.

Pin It
Λουίζα Βογιατζή
Σε μία πρώτη συνεδρία είμαι στη διάθεση σας για να ακούσω με μεγάλη προσοχή αυτό που σας φέρνει στο γραφείο μου, τους προβληματισμούς σας και τα ζητήματα που σας απασχολούν. Ακόμη, θα απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις σας, θα περιγράψω την διαδικασία, θα ακούσω όποιες ανησυχίες ή ενδοιασμούς μπορεί να έχετε, έτσι ώστε να αναζητήσουμε από κοινού τον καλύτερο για σας τρόπο να λάβετε την βοήθεια και τη στήριξη που έχετε ανάγκη. Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα συνήθως μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν 50-55 λεπτά.